Minimal miljøbelastning

VED BRUG OG BORTSKAFFELSE

Miljøbelastning

Naturmalings vision er at give vores miljøbevidste kunder en mulighed for at vælge et grønnere alternativ, når bolig og møbler skal males og plejes. Malerprodukter behøver nemlig ikke bestå af mange komplicerede, kemiske ingredienser, og derfor har vi skabt en serie af enkle, miljøvenlige malerprodukter, der er 100% fri for mikroplast og konserveringsmidler. Vores ønske er nemlig at belaste miljøet mindst muligt – både når vi producerer produkterne, når vores kunder anvender dem, og når det er nødvendigt at skille sig af med resterne.

Når man beskæftiger sig med malerprodukter, er det vigtigt at anerkende, at produktionen af maling altid vil indebære forbrug af klodens ressourcer. I vores væg og loftmaling tilsættes eksempelvis kridt, som ikke er en fornybar ressource, da det graves ud af undergrunden. Men hos Naturmaling bestræber vi os på at producere malerprodukter så bæredygtigt som muligt, for at skåne miljøet så meget vi kan.

Derfor bruger vi eksempelvis linolie i vores malinger i stedet for ingredienser produceret af råolie. Råolie hentes i undergrunden som en ikke-fornybar ressource, og det anvendes blandt andet til fremstilling af mikroplast. Ved at tilsætte linolie i vores produkter, anvender vi i stedet en fornybar og bæredygtig ressource, da linolie er en vegetabilsk planteolie, der udvindes af hørfrø.

For os er det sund fornuft at udelade al unødig kemi i vores hverdag, og derfor tilsætter vi heller ikke opløsningsmidler eller allergifremkaldende konserveringsmidler i vores produkter. Vores vandbaserede produkter, som eksempelvis maling til vægge og lofter, skal derfor opbevares køligt – ja, lidt ligesom din mælk. Det betyder, at man som forbruger må overveje, hvor store mængder maling man skal bruge til sit projekt, før man køber vores produkter og først afhenter malingen, når man rent faktisk skal bruge den. Gennem ansvarsbevidst stillingtagen til sit forbrug er det nemlig muligt at mindske ressourcespildet – og husk også at alle vores plastikspande kan genanvendes!